side bg

Het Kromme-Rijngebied

Tijdschrift van de Historische Kring Tussen Rijn en Lek

Sinds 1967 geeft de Historische Kring Tussen Rijn en Lek een tijdschrift uit, onder de titel Het Kromme Rijngebied.

Daarin kunt u lezen over onze vereniging, maar ook bevat elk nummer een aantal unieke, speciaal voor ons tijdschrift geschreven verhalen. Sinds 2010 verschijnt het blad in een geheel vernieuwde, compacte vorm in full color.

Ook heeft u de gelegenheid om online, digitaal exemplaren van Het Kromme Rijngebied door te bladeren. Klik daarvoor op Ons tijdschrift, kies één van de nummers, klik vervolgens eerst op Bekijk en daarna op Blader door. In een nieuw scherm verschijnt dan een digitale versie van het door u gekozen nummer. Klaar? Sluit gewoon het tabblad en bent u terug bij onze website.

Van 1967 tot 2003

Onze vereniging maakt inmiddels zelf ook deel uit van de geschiedenis. We bestaan immers al sinds 1966 en de eerste uitgave van ons blad stamt uit 1967!

Jaargang 1, nr. 1

Nieuwsgierig geworden hoe dat er toen uitzag en waar toen over geschreven werd?

Oudere nummers van jaargangen 1967 tot en met 2003 kunt u bekijken via deze link. U komt dan direct in het digitale archief van de Universiteit Utrecht. Bij de letter T in de bestandenlijst zoekt u naar Tussen Rijn en Lek en u vindt een hele lijst met oude uitgaven van ons blad, te beginnen bij nr. 1 uit 1967 (klik hierop en u gaat direct naar dit nummer, wilt u zelf kiezen uit de lijst, klik hier). De lijst gaat door tot 1994.

Vanaf 1995 heet het tijdschrift Het Kromme-Rijngebied. Deze staan erop van 1995 tot en met 2003. Om die makkelijk te vinden klikt u bovenaan de pagina op de H. Zo kunt u door oude nummers bladeren en u kunt de nummers zelfs als pdf naar uw computer downloaden. Vanaf 2004 kunt u de tijdschriften bekijken op deze site via onderstaande link.

Deze service bieden wij om ons met veel zorg samengestelde tijdschrift bij zoveel mogelijk lezers bekend te maken. Wilt u het hele blad in alle rust lezen? Dat kan: alle nummers kunnen namelijk, via deze site, nog worden nabesteld! Een mooie bijkomstigheid: zo ondersteunt u meteen ook onze vereniging.

Bekijk, blader door en/of bestel nummers van ons tijdschrift .

side bg