Het Kromme-Rijngebied

Tijdschrift van de Historische Kring Tussen Rijn en Lek

Sinds 1967 geeft de Historische Kring Tussen Rijn en Lek een tijdschrift uit, onder de titel ‘Tussen Rijn en Lek’. Vanaf 1995 heet het blad ‘Het Kromme-Rijngebied’.

In dit tijdschrift kunt u lezen over onze vereniging, maar ook bevat elk nummer een aantal unieke, speciaal voor ons tijdschrift geschreven verhalen. Het blad verschijnt in een compacte vorm in full color.

Het tijdschrift wordt toegezonden aan alle leden van de de Historische Kring Tussen Rijn en Lek. Geen lid? Word dan vandaag nog lid. Het kost u € 25,- per jaar. Ja, ik wil ook lid worden.

Losse nummers kunt u nabestellen voor € 7,50 + verzendkosten.

Bekijk, blader door of bestel nummers van ons tijdschrift


Laatste uitgave Het Kromme-Rijngebied

In deze uitgave een mooi verhaal over de fruitteelt in en rond Wijk bij Duurstede in de 17e en 18e eeuw. En een terugblik op de geschiedenis van één van de eerste groeikernen van Houten: Den Oord II. Zo’n 40 jaar geleden ontworpen door (onder anderen) architect David Zuiderhoek. Welke ideeën lagen ten grondslag aan het tot stand komen van dit interessante woongebied?

U kunt dit tijdschrift bestellen bij de Historische Kring Tussen Rijn en Lek voor € 7,50 + verzendkosten.

Archief: van 1967 tot 2003

De oudere uitgaven zijn te vinden in het digitale archief van de Universiteit Utrecht. Bij de letter T in de bestandenlijst zoekt u naar ‘Tussen Rijn en Lek’ en u vindt een hele lijst met oude uitgaven van ons blad. De lijst gaat door tot 1994. Vanaf 1995 heet het tijdschrift ‘Het Kromme-Rijngebied’. Deze zijn in het archief te vinden van 1995 tot en met 2003 onder de letter H. Zo kunt u door oude nummers bladeren en u kunt de nummers zelfs als pdf naar uw computer downloaden.

Rechtstreeks naar alle eerdere edities

Van 2004 tot heden

Via deze website heeft u de mogelijkheid om de online exemplaren vanaf 2004 door te bladeren. Klik daarvoor op Ons tijdschrift, kies één van de nummers, klik vervolgens eerst op Bekijk en daarna op Blader door. In een nieuw scherm verschijnt dan een digitale versie. Wilt u het hele blad in alle rust lezen? Bestel dan een exemplaar via deze site. Een mooie bijkomstigheid: zo ondersteunt u meteen ook onze vereniging.