Deel 14
Wim van Amerongen

Wederopbloei van Wijk bij Duurstede

In ‘De wederopbloei van Wijk’ doet Wim van Amerongen verslag van de immense verandering van Wijk bij Duurstede sinds de jaren zestig. Hij vangt in woord en beeld de essentie van het armoedige, verpauperde stadje van amper vierduizend inwoners. Hij praat met boeiende, spraakmakende mensen.

Zij vertellen ontroerende verhalen over hun grauwe naoorlogse bestaan. Duidelijk wordt dat 1965 het kanteljaar is in de ontwikkeling van Wijk. Het sluit een periode van langdurige stilstand, verval en armoede af. Het opent de weg naar andere, betere tijden.

Ook gaat de auteur op zoek naar markante mensen die er niet meer zijn. Zoals strijker Geert van Rooijen, alias de Grote God. Diens roem reikte tot ver over de stadsgrens. De Wijkse jaren van prinses Irene ontbreken niet. Onthullend zijn de reconstructies van het plotselinge vertrek van burgemeester Cees Kentie en de geheimzinnige benoeming van zijn opvolger Wim Peters.

Uitverkocht

Uitgegeven in de Historische Reeks van de historische kring Tussen Rijn en Lek (deel 14)
ISBN 978-90-821315-0-5
Reacties kunt u mailen naar: Wim van Amerongen

Helaas was het boek binnen 3 maanden totaal uitverkocht. U kunt het dus niet meer bestellen. Wanneer u toch belangstelling heeft kunt u dat altijd melden per e-mail. Wanneer er genoeg verzoeken zijn kan een herdruk overwogen worden.

‹ Terug naar het overzicht