Historische Reeks, deel 17

Door haar ligging aan het water is Wijk een bron van inspiratie voor kunstenaars. Dit boek laat een selectie zien van hoe zij de stad vereeuwigd hebben. Wim van Amerongen werkt al vijftig jaar als journalist voor regionale kranten. Eerder verschenen van zijn hand de boeken ‘In de voetsporen van Gerrit Achterberg’, ‘De wederopbloei van Wijk’ en ‘Het buiten van Wijk’

19,95Bekijk

Historische Reeks, deel 16

Het boek vertelt over het driestadrechten­ project dat in 2015 en 2016 in de drie middeleeuwse rivierstadjes Rhenen, Wijk bij Duurstede en Vianen is uitgevoerd. Het bevat de teksten van de lezingen door Joost Cox, Kaj van Vliet en Huib Leeuwenberg op een symposium over stadrechten in het algemeen en die van Rhenen, Wijk bij Duurstede en Vianen in het bijzonder.

€ 7,50Bekijk

Historische Reeks, deel 15

In ‘Het buiten van Wijk’ doet Wim van Amerongen verslag van de grote veranderingen gedurende de laatste 100 jaar in het buitengebied van Wijk, Cothen en Langbroek. Belangrijke gebeurtenissen herleven aan de hand van gesprekken met de laatste ooggetuigen.

€ 19,95Bekijk

Historische Reeks, deel 14

In ‘De wederopbloei van Wijk’ doet Wim van Amerongen verslag van de immense verandering van Wijk bij Duurstede sinds de jaren zestig. Met vooral persoonlijke verhalen en veel unieke afbeeldingen slaagt hij erin de lezer een kleurrijk en boeiend beeld te schetsen van het stadje in deze bijzondere periode.

UitverkochtBekijk

Historische Reeks, deel 13

Hoe kon Cornelius Dellius (1652-1740), een eenvoudige dorpspredikant uit Cothen onder de rook van Wijk bij Duurstede, zo veel geld vergaren dat daarvan op zijn wens na zijn dood een ondersteuningsfonds voor arme bloedverwanten kon worden gesticht? Een fonds dat anno 2012 nog steeds bestaat, onder de naam ‘Stichting Boedel Dellius’?

€ 14,95Bekijk

Historische Reeks, deel 12

Leven met de Lekdijk: de mensen en de rivier in Tull en ’t Waal in de zeventiende en achttiende eeuw.

€ 12,50Bekijk

Historische Reeks, deel 11

Repertoria op leen en tijnshoven in de Gelderse Vallei.

UitverkochtBekijk

Historische Reeks, deel 10

Repertoria op leen- en tijnshoven van de Dom en Oudmunster te Utrecht.

UitverkochtBekijk

Historische Reeks, deel 9

Ad van Bemmel beschrijft de dijkaanleg, de relatie met de ontginning van het land achter de dijk, de dijkdoorbraken en het onderhoudssysteem van de dijk, de zogenaamde verhoefslaging.

Prijs: € 29,00Bekijk

Historische Reeks, deel 8

Overlangbroek op de kaart gezet – Dorp, landschap en bewoners waaronder een familie De Cruijff.

Prijs: € 25,00Bekijk

Historische Reeks, deel 7

Acht eeuwen katholiek Cothen en honderd jaar H.H. Petrus- en Pauluskerk.

Prijs: € 15,00Bekijk

Historische Reeks, deel 6

Repertorium op de lenen van Gaasbeek

€ 15,00Bekijk

Historische Reeks, deel 5

’n Haonderik vol ruggemeters – Schalkwijks dialect

Prijs: € 6,80Bekijk

Historische Reeks, deel 4

De Kromme Rijn - Waterstaat, onderhoud en gebruik vanaf 1600

UitverkochtBekijk

Historische Reeks, deel 3

De kerk van Herlulf als middelpunt van het Oude Dorp Houten. Beschrijving van de geschiedenis van de NH-kerk aan de Lobbendijk in Houten.

Prijs: € 8,90Bekijk