Oral History

Onderwerpenlijst (alfabetisch op naam)

Verloren Kerkhof

Het verloren kerkhofje van Werkhoven.

Johan van Impelen heeft voor u de geschiedenis van het verloren kerkhofje van Werkhoven onderzicht en opgeschreven. Het is een grappig en spannend verhaal van 10 geïilustreerde pagina’s, waarvan u hieronder de eerste pagina kunt zien, hier als pfd te downloaden.

Klik hier om het bestand als pdf te downloaden.

verloren-kerkhof

Tweede Wereldoorlog

Wijk bij Duurstede 1940-1945, verhalen van gewone mensen.

Ook in Wijk bij Duurstede waren de bezettingsjaren 1940-1945  moeilijke, gevaarlijke en spannende jaren. Maar mensen proberen onder barre omstandigheden toch zoveel mogelijk het dagelijks leven “gewoon” te leven.

Veel dingen gaan nu eenmaal gewoon door, oorlog of geen oorlog. De grote gebeurtenissen zijn over deze periode in de Nederlandse geschiedenis wel in kaart gebracht. Maar het leven in die periode van de “gewone” mensen die op kleine schaal verzet boden, is doorgaans niet beschreven.

Voor individuen zijn het echter herinneringen die zij nooit meer vergeten en die een enorme impact op hun leven hebben gehad. In deze rubriek verzamelen we de oorlogsverhalen van de bewoners van Wijk bij Duurstede. Opdat ze niet vergeten worden.