Historisch Onderzoek en Genealogie

Ambitie
De werkgroep verzamelt historische- en genealogische informatie om deze vast te leggen en zo toegankelijk te maken voor verder onderzoek. Maar, we willen meer: het doel is een platform bieden voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie van het Kromme-Rijngebied en haar bewoners.

Platform
We willen onderzoekers, beginnend of gevorderd, behulpzaam zijn.
Met raad en daad. Bijvoorbeeld: u helpen bij het vinden van een ingang of proberen uw vastgelopen onderzoek vooruit te helpen, hulp bij het ontcijferen van oude aktes of u in contact brengen met andere onderzoekers.

Meedoen?
Dit is vooral ook een uitnodiging aan de gevorderde onderzoeker om kennis en ervaring met anderen te delen. Dat kan door uw onderzoeksproject aan ons kenbaar te maken of door lid te worden van de werkgroep. We willen graag ook nieuw onderzoek stimuleren; u kunt ons helpen bij het vinden van onderwerpen.

Contact
Is uw belangstelling gewekt, kunt u wat hulp gebruiken, heeft u vragen of suggesties? Neem dan via het contactformulier contact met ons op.

Voorbeeld van een “Project op de Plank”: Oude schoolfoto’s
We zouden graag een databank van schoolfoto’s uit het Kromme-Rijngebied willen aanleggen. Om te beginnen met foto’s van vóór 1950, per school, per klas en per plaats. Wij zoeken mensen die dit een leuk project vinden en dit verder willen uitwerken.

Natuurlijk willen wij eerst een indruk krijgen van de aantallen oude schoolfoto’s, die nu nog in albums en laden ergens verborgen liggen. Deze foto’s leveren een schat aan (genealogische) informatie, die het waard is om bestudeerd te worden. Bezit u dergelijke foto’s, wilt u ons daarvan op de hoogte brengen, zodat wij een voorlopige inventarisatie kunnen maken?

Stuur nog geen foto’s in. Meld ons als u in het bezit bent van oude schoolfoto’s en noem daarbij voor zover bekend de plaats, naam van de school en jaargang. Belangstellenden voor dit project nodigen wij uit om zich aan te melden.

Contactpersoon
Hans van Aken, Karpersloot 9, 3993 TN Houten, 030-6377513, E-mail