Over onze lezingen

De Historische Kring Tussen Rijn en Lek organiseert jaarlijkse een aantal lezingen, over alles wat met de oude en meer recente geschiedenis van onze regio te maken heeft. De lezingen zijn, tenzij bij grote uitzondering en expliciet vermeld, gratis toegankelijk. U hoeft hiervoor dus géén lid van de vereniging te zijn of te reserveren. Vaak is er plaats genoeg. Daarnaast willen we een open vereniging blijven en niemand (ook onszelf niet!) ergens toe verplichten.

Maar vanwege de wisselende locaties kan het aantal beschikbare plaatsen wisselen. En omdat het ons toch kan helpen een idee te krijgen van het mogelijk te verwachten aantal bezoekers (en te zorgen voor voldoende koffie!) geven we u de mogelijkheid u toch, geheel vrijblijvend, aan te melden. Gebruik bijvoorbeeld het formulier om een vraag te stellen, over deze lezing (of iets anders dat u graag aan ons kwijt wilt). Geen tijd/zin om u aan te melden? Of u weet nog niet zeker of u wel kan? Geen punt, u blijft welkom op onze lezingen!

We proberen steeds ruim vóór de datum van de lezing in onze agenda te plannen. Maar soms doet zich een kans voor om relatief snel iets te organiseren, dus is het verstandig om regelmatig de website te raadplegen.

Bekijk hier het archief met verslagen van onze oudere lezingen

 

 

 

Lezing De Wijkerslooth de Weerdesteyn

Op woensdag 10 oktober 2018 geeft Ad van Bemmel een lezing over het archief van de familie De Wijkerslooth de Weerdesteyn. Deze belangrijke adelllijke familie uit het Kromme Rijngebied heeft hun omvangrijke archief dat begint in het jaar 1418 (tot het jaar 1919) overgedragen aan het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht. Ad van Bemmel heeft het buitengewoon interessante en omvangrijke archief geordend en in kaart gebracht.

Meer informatie volgt nog.

De lezing vindt plaats in Langbroek waar het kasteel van de Wijkerslooth de Weersteijn nog steeds staat en zal plaatsvinden in het Dorpshuis aan het Prinseplein 3. Er is ruim parkeergelegenheid. De zaal is op om 19.30. De lezing begint om 20 uur.