side bg

Excursies

De Historische Kring tussen Rijn en Lek organiseert al vele jaren excursies naar een hele reeks bestemmingen in binnen- en buitenland, vaak dichtbij, vlak over de Nederlandse grenzen, in Duitsland of België.
Excursies (soms met foto’s) die al geweest zijn, kunt u bekijken wanneer u “archief” aanklikt in de linkerbalk.


Landschapswandeling op zaterdag 30 september 2017

Evenals in 2016 gaan we een wandeling maken in het gebied tussen Werkhoven en Cothen. Maar nu bezoeken we de landgoederenzône van de Langbroekerwetering. Noordelijk van de Kromme Rijn. Door de aanleg van nieuwe paadjes, is het gebied nog verrassender dan het al was.

We beginnen de wandeling in Cothen op de Brink. Dan via kasteel Rhijnestein naar Weerdestein en Hinderstein aan de overkant van de N229. Vervolgens een stuk langs de Langbroekerwetering en dan via Hardenbroek terug naar de N229.

Poortgebouw Rhijnestein , Cothen

Hier nemen we de bus terug naar Cothen. Onderweg is aandacht voor het ontstaan van het gebied en de landschappelijk en historische waarden. De afstand bedraagt ca 6 km. Wandelliefhebbers kunnen de wandeling uitbreiden door het landschappelijk fraaie jaagpad langs de Kromme Rijn terug naar Cothen te volgen. Aansluitend kunnen we eventueel koffie drinken en lunchen in het cafetaria het Oude Raadhuis in Cothen.

Aanvang en start wandeling

10.00 uur op de Brink bij het protestantse kerkje in Cothen. Terug ca 12.30 uur.

Aanmelden

Graag aanmelden per e-mail tot 28 september bij Aletta van Embden: a.g.van.embden@casema.nl. Tel.: 0306567325. Het maximum aantal deelnemers is 15.

Bij grotere belangstelling, wordt de wandeling in het voorjaar van 2018 herhaald.


 

side bg