Activiteiten

De Historische Kring tussen Rijn en Lek is een actieve vereniging. Elk jaar organiseren we lezingen, excursies en exposities. Daarnaast zijn er diverse werkgroepen actief. Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten.

Lezingen
De Historische Kring Tussen Rijn en Lek organiseert jaarlijkse een aantal lezingen, over alles wat met de oude en meer recente geschiedenis van onze regio te maken heeft. De lezingen zijn, tenzij bij grote uitzondering en expliciet vermeld, gratis toegankelijk. U hoeft hiervoor dus géén lid van de vereniging te zijn of te reserveren.
Lees meer over de lezingen

Excursies
Al vele jaren organiseren we excursies naar een hele reeks bestemmingen in binnen- en buitenland, vaak dichtbij, vlak over de Nederlandse grenzen, in Duitsland of België.
Lees meer over de excursies

Exposities
Op onregelmatige basis organiseren we exposities. Daarnaast proberen we een aantal exposities van buiten onze vereniging bij te houden om onze leden en lezers ervan op de hoogte te houden en/of er verslag van te doen.
Lees meer over de exposities

Publicaties
Sinds 1967 geeft de Historische Kring Tussen Rijn en Lek een tijdschrift uit, onder de titel Het Kromme Rijngebied. Ook is er een aantal boeken verschenen in de historische reeks.
Lees meer over de publicaties

Werkgroepen
De vereniging bestaat uit een aantal werkgroepen. Het gaat om de werkgroepen Archeologie, Monumenten, Historisch onderzoek en genealogie en Oral history. Alle werkgroepen zijn actief en brengen een keer per jaar verslag uit.
Lees meer over de werkgroepen