Nobel streven, Het onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhaal van Ridder Jan van Brederode

06 maart 2019

De beroemde Nederlandse historicus Frits van Oostrom geeft voor ons op 16 mei 2019 een lezing over zijn nieuwste boek.

De voordracht zal, ondersteund door een rijke powerpointpresentatie, gaan over Van Oostroms veelgeprezen jongste boek: Nobel streven. Het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van ridder Jan van Brederode.

Ook de “achterkant” van het boek zal aan de orde komen: aanleiding, motieven, werkwijze en onthaal ervan. Voor deze gelegenheid zal de spreker speciale aandacht besteden aan de relaties tussen de familie Brederode en Vianen en omgeving.

Frits van Oostrom

Frits van Oostrom is universiteitshoogleraar in Utrecht. Daarvoor was hij hoogleraar te Leiden en gasthoogleraar aan Harvard University. Ook was hij president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, en voorzitter van de commissie die de Canon van Nederland ontwierp, met 50 vensters. Zijn werk werd vele malen onderscheiden: o.a. met de Spinozaprijs, de AKO literatuurprijs (voor Maerlants wereld) en de Gouden erepenning van de Koninklijke Vlaamse Academie van Wetenschappen.

Nobel streven kreeg onlangs de Libris Geschiedenis Prijs, als – volgens de jury – het beste Nederlandse historische boek van 2017-2018. En…. het bestuur weet uit eigen ervaring dat Van Oostrom een heel boeiend en humoristisch verteller is. Dit mag u dus beslist niet missen.


De lezing vindt plaat in De Engel, Burgemeester Wallerweg 2 in Houten. De zaal is open om 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur. De toegang is zoals altijd gratis.

Wij vinden het erg belangrijk dat de toegang gratis is, zodat zoveel mogelijk mensen de lezingen bij kunnen wonen. Achter in de zaal staat wel altijd een donatie-pot, waarin u eventueel een vrijwillige bijdrage in de kosten kunt deponeren.

‹ Terug naar het overzicht