Lezing over De Wijkerslooth de Weerdesteyn

16 september 2018

Op woensdag 10 oktober 2018, te Langbroek om 20.00 uur geeft Ad van Bemmel een lezing over het archief van de familie De Wijkerslooth de Weerdesteyn.

Deze belangrijke adellijke familie uit het Kromme Rijngebied heeft hun omvangrijke archief, dat begint in het jaar 1418 en loopt tot het jaar 1919, overgedragen aan het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht. Ad van Bemmel heeft het buitengewoon interessante en omvangrijke archief geordend en in kaart gebracht. Hij vertelt over de achtergronden van het archief, over de inhoud en over de onderzoeksmogelijkheden ervan. Ook komt de geschiedenis van de familie en van het huis Weerdesteyn aan bod.

De lezing vindt plaats in Langbroek waar het kasteel van De Wijkerslooth de Weersteijn nog steeds staat en zal plaatsvinden in het het nieuwe Dorpshuis De Toekomst, Prinsenplein 3 te Langbroek. Er is ruim parkeergelegenheid. De zaal is open om 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur.

‹ Terug naar het overzicht