Uitnodiging Hollands Historisch Festijn 11 en 12 augustus Binnenhof Den Haag

29 juli 2018

Het bestuur van de historische kring Tussen Rijn en Lek ontving onderstaande uitnodiging. We geven deze graag aan uw door:

Geacht bestuur,

Graag nodigen wij u en uw historisch minnend ledenbestand, familie en vrienden uit voor het Hollands Historisch Festijn op 11 en 12 augustus van 11.00 tot 17.00 uur dat plaatsvindt op en rond het Binnenhof.

Het Binnenhof is al 8 eeuwen het Centrum van de Macht en behoort daarmee tot de oudste bestuurscentra ter wereld die nog steeds in gebruik zijn. Van de Graven van Holland, Stadhouders, Koningshuis tot de huidige Regering. De vaderlandse geschiedenis ligt in het hart van Den Haag letterlijk op straat en wordt tijdens dit evenement tot leven gebracht.

De Schouwspelen en activiteiten op het Binnenhof, langs de Hofvijver en de Paleistuin zijn gratis toegankelijk. Daarnaast organiseren partners diverse aansluitende activiteiten, waaronder:

Programma ‘Gebroeders De Witt’ m.m.v. het Haags Historisch Museum en de Gevangenpoort, met speciale rondleidingen zaterdag en zondag en zondagmiddag-lezing door Vrienden van De Witt van 15.15 – 16.30 uur ‘Waartoe de Acte van Seclusie? Nooit meer een Oranje als stadhouder aanstellen’ door historicus Marcel Nonhebel.
Tip: met museumjaarkaart gratis.

In Museum Bredius wordt op zaterdag 11 augustus om 15.00 uur een speciale lezing gehouden door de dirigent Simon Murphy van het Haags’ Barokorkest New Dutch Academy over Den Haag, Internationale Muziekstad in de 18e eeuw, nader gepersonaliseerd door het leven en werken in Den Haag door de hofcellist van stadhouder Prins Willem V, Francesco Zappa. Het museum is van 15.00-17.00 uur exclusief geopend voor bezoekers lezing.

U neemt dan plaats tussen de schilderijen van Rembrandt en Jan Steen uit de privé-collectie van Abraham Bredius, die 20 jaar directeur is geweest van museum Mauritshuis. Entree €6,- inclusief lezing (museumjaarkaart voor lezing niet geldig).

Voor het totale programma van de partners, adressen, prijzen en reserveren zie onze website hollandshistorischfestijn.nl of hhf2018.nl.

Wij hopen dat u uw leden op de hoogte wilt stellen en wij velen van u mogen begroeten.

Met historische groet,

bestuur St. HISTORIE-KS

‹ Terug naar het overzicht