Boekpresentatie in Schalkwijk

26 mei 2018

Op vrijdag 22 juni 2018 om 20.00 uur wordt in het Lucashuis, Jhr Ramweg 17 te Schalkwijk het boek gepresenteerd: Blijf mij nabij … Het RK Kerkhof van Schalkwijk 1818 – 2018

Geschreven door Piet Heijmink Liesert. In het boek wordt beschreven hoe men te werk is gegaan bij de aanleg van het R.-K. Kerkhof van Schalkwijk en de ingebruikname daarvan in juni 1818.

Welke gebeurtenissen eraan vooraf gingen en hoe het verder ging in de twee eeuwen daarna. Allerlei aspecten, die over dit kerkhof te vertellen zijn, waaronder vele die nog nooit gepubliceerd zijn, komen aan bod. Vanzelfsprekend zijn de verwijzingen naar alle akten aanwezig. Het hoe en waarom van de verschillende uitbreidingen van het kerkhof komen aan bod en de perikelen rondom het ontstaan en in stand houden van een algemene begraafplaats.

Ook wordt uit de doeken gedaan wanneer en waarom de eerste graftombe van de familie De Wijkerslooth De Weerdesteyn is gebouwd. Tevens wordt verhaald hoe deze later werd vervangen door de bestaande kapel met grafkelder en waarom en hoeveel graven hiervoor moesten worden geruimd. Het kerkhof veranderde in de loop van de 20e eeuw naar het eigentijdse kerkhof, zoals we dat nu achter en naast de Heilige Michaëlkerk te Schalkwijk kunnen vinden.

Het boek wordt in een beperkte oplage gedrukt voor de prijs van circa € 17,50 tot € 20,-. Personen, die een exemplaar willen reserveren, kunnen mailen naar Co Baas: sylcobaas@gmail.com o.v.v. Voorintekenlijst 200 jaar Kerkhof, met hun naam en het gewenste aantal exemplaren.

Alle belangstellenden zijn van harte welkom op 22 juni in het Lucashuis, Jhr. Ramweg 17 te Schalkwijk. De presentatie begint om 20.00 uur.

‹ Terug naar het overzicht