Landschapswandeling op zaterdag 30 september 2017

13 december 2017

Evenals in 2016 gaan we een wandeling maken in het gebied tussen Werkhoven en Cothen. Maar nu bezoeken we de landgoederenzĂ´ne van de Langbroekerwetering. Noordelijk van de Kromme Rijn. Door de aanleg van nieuwe paadjes, is het gebied nog verrassender dan het al was.

We beginnen de wandeling in Cothen op de Brink. Dan via kasteel Rhijnestein naar Weerdestein en Hinderstein aan de overkant van de N229. Vervolgens een stuk langs de Langbroekerwetering en dan via Hardenbroek terug naar de N229.

Poortgebouw Rhijnestein , Cothen

Hier nemen we de bus terug naar Cothen. Onderweg is aandacht voor het ontstaan van het gebied en de landschappelijk en historische waarden. De afstand bedraagt ca 6 km. Wandelliefhebbers kunnen de wandeling uitbreiden door het landschappelijk fraaie jaagpad langs de Kromme Rijn terug naar Cothen te volgen. Aansluitend kunnen we eventueel koffie drinken en lunchen in het cafetaria het Oude Raadhuis in Cothen.

Aanvang en start wandeling

10.00 uur op de Brink bij het protestantse kerkje in Cothen. Terug ca 12.30 uur.

Aanmelden

Graag aanmelden per e-mail tot 28 september bij Aletta van Embden: a.g.van.embden@casema.nl. Tel.: 0306567325. Het maximum aantal deelnemers is 15.

Bij grotere belangstelling, wordt de wandeling in het voorjaar van 2018 herhaald.


 

‹ Terug naar het overzicht