Kleine excursie naar Kasteel Loenersloot

26 mei 2017

Op zaterdag 27 mei 2017 kunt u deelnemen aan een kleine excursie naar Kasteel Loenersloot. Een kasteel en voormalige ridderhofstad in Loenersloot, gelegen aan de westelijke oever van de Angstel. Mede naar aanleiding van de lezing van Fred Vogelzang op 11 mei over kastelen in de 21ste eeuw.

Het kasteel stamt uit de 12e eeuw, is sinds mei 2013 voor bezoekers geopend. Het werd 750 jaar particulier bewoond. Ooit woonde in het kasteel een roofridder, Splinter van Loenersloot. Het kasteel is in 2012 en 2013 grondig gerestaureerd. Een heel grote verbouwing was van 1773-1776, toen het werd verbouwd tot een zomerverblijf. Veel uit die tijd is behouden gebleven! U waant zich nu dan ook in een buitenhuis uit die tijd, met behoud van het specifieke van een middeleeuws kasteel met alles wat daar bij hoort: gracht, stokoude toren, kloostermoppen, oprijlaan, enz. Al met al een schitterend gerestaureerd kasteel! De laatste bewoonster, de barones, die er bijna 50 jaar woonde, lijkt toevallig net niet aanwezig in de volledig ingerichte ruimten.

We worden om 11.30 uur verwacht bij de toegang naar het kasteel. U moet op eigen gelegenheid naar Loenersloot. (zie hieronder de mogelijkheid om mee te rijden met iemand).

De rondleiding vertrekt vanaf het bankje/fietsenrek op de oprijlaan van het kasteel (zie bord “start rondleiding”). Bezoekers met de auto worden verzocht te parkeren op de daarvoor ingerichte parkeerplaats. Deze ligt ca. 10 minuten lopen van het kasteel en is met borden aangegeven. Parkeren bij het kasteel is niet mogelijk. Het kasteel ligt aan de Rijksstraatweg 211 in Loenersloot.

Voor wie het leuk vindt is er de mogelijkheid om na de kasteelrondleiding vanaf 13.30 uur deel te nemen aan de rondleiding door het park. Dat is kosteloos.
Er is op het kasteel en in het park geen horecagelegenheid, dus geen mogelijkheid koffie of thee te drinken.
U moet zich voor deze excursie wel aanmelden van te voren. Men leidt rond in groepen van 10 personen. Men moet dus van te voren weten hoeveel mensen er komen om het juiste aantal
gidsen te kunnen inzetten.

U kunt zich aanmelden bij Norma Mulder, per mail: norma.han@casema.nl of per telefoon: 0343-591568. Bij geen gehoor inspreken en uw telefoonnummer noemen.
Helaas is deze excursie niet kosteloos. Tussen Rijn en Lek vraagt van de deelnemers een eigen bijdrage van € 5,- per persoon. U wordt verzocht dit geld op 27 mei aan bestuurslid Norma Mulder te betalen. Liefst met gepast geld!

‹ Terug naar het overzicht