Kleine Excursie naar Castellum Hoge Woerd

26 juli 2016

Zaterdag 1 oktober 2016 kunt u deelnemen aan een kleine excursie naar Castellum Hoge Woerd.
‘Museum Hoge Woerd’ is een gloednieuw archeologisch museum in De Meern. Het museum is onderdeel van ‘Castellum Hoge Woerd’, een eigentijdse herbouw van het Romeinse fort dat hier ooit stond.
Kroonjuweel van het Museum is het Romeinse schip dat in 2003 in Leidsche Rijn is opgegraven. Het is rond het jaar 200 door een calamiteit vergaan, waardoor de complete scheepsinventaris bewaard is gebleven – een stukje Pompeï ten noorden van de Alpen!

schermafbeelding-2016-09-10-om-20-57-17In het paviljoen leert u alles over het leven aan boord van een binnenvaartschip in de hoogtijdagen van het Romeinse rijk en over de rol die dit soort schepen speelden bij het bevoorraden en onderhouden van de Romeinse grens, de limes.

Daarnaast biedt het Museum nog twee grote presentaties. Op de wallen van het fort komt u alles te weten over het leven in het Romeinse Castellum en het bijbehorende kampdorp. In een aparte vleugel van het Museum maakt u kennis met de technieken van de archeologie en is het mogelijk een reis door 3000 jaar wonen en werken in het hart van ons land te maken. U ziet hoe de menselijke samenleving veranderde van de prehistorie, via de Romeinse tijd, de vroege en late middeleeuwen tot aan heden.

In verband met het aantal gidsen moet u zich wel van te voren aanmelden. We kunnen met maximaal 40 personen deelnemen. U kunt zich melden bij Norma Mulder, telefoon 0343-591568 (b.g.g. graag inspreken en telefoonnummer noemen) of per mail: norma.han@casema.nl
U komt op eigen gelegenheid naar de Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern. Dit is een gloednieuw adres dat nog niet in alle “tom-tom’s “ staat. U kunt ook intypen Groenedijk 1a, De Meern. We verzamelen in het Castellumcafé vanaf 10.00 uur. De rondleiding is van 10.30 tot 11.30 uur.

‹ Terug naar het overzicht