Rivierlopen in en om de stad Utrecht in de Romeinse Tijd en Vroege Middeleeuwen

24 maart 2016

Op donderdag 24 maart 2016 geeft Marieke van Dinter een lezing over de ontwikkeling van de rivierlopen in en om de stad Utrecht in de Romeinse Tijd en Vroege Middeleeuwen. 

Schermafbeelding 2016-02-04 om 19.32.47Al meer dan een eeuw lang houden archeologen, historici en geologen zich bezig met de vraag waar de rivierbeddingen van Rijn en Vecht lagen binnen de Utrechtse stadsgrenzen. In het kader van het project ‘Domplein 2013’ voert Marieke van Dinter een promotieonderzoek uit naar de ontwikkeling van de rivierlopen in en om de stad Utrecht in de Romeinse Tijd en Vroege Middeleeuwen. Op basis van een nieuwe geo-archeologische gegevens en herinterpretatie van oude opgravingsgegevens wordt een nieuwe landschaps-reconstructie vanaf de Romeinse Tijd tot in de Middeleeuwen gepresenteerd met daarin de ligging en ontwikkeling van de Utrechtse rivierlopen.

Marieke neemt ons mee in een spannend verhaal, zodat we eindelijk weten hoe en waar de Romeinen hier ooit rondgewandeld hebben.

De lezing vindt plaats in het Wapen van Werkhoven, Herenstraat 31, Werkhoven.

De zaal is open om 19.00 uur. De lezing begint om 20.00 uur.

‹ Terug naar het overzicht