TEGELS SPREKEN, bouwkeramiek uit stad en land 

28 februari 2016

Deze expositie is afgelopen

De Archeologische Werkgroep ‘Leen de Keijzer’ is er weer in geslaagd om een bijzondere tentoonstelling samen te stellen. Deze keer gaat het om een overzicht van bouwkeramiek en meer nog toegespitst op het onderdeel TEGELS.

Frans Landzaat, één van onze leden, willen wij graag in het zonnetje zetten en meer nog gebruik maken van zijn bijzondere kennis over dit deel van de archeologie. Daarom is deze presentatie in samenwerking met hem tot stand gekomen en heeft hij veel van zijn kennis met ons gedeeld. Iets wat wij nu aan alle geïnteresseerden mogen doorgeven. Naast delen van Frans zijn collectie, zijn er inlenen van het Provinciaal depot Utrecht, het stadsdepot Utrecht, het Nederlands Tegelmuseum Otterlo en verschillende particulieren, waaronder Paul Frederiks & Kirsten Hermsen en de erven Leen de Keijzer.

De tentoonstelling is op 23 januari jl geopend door de heer G. de Ree, taxateur van het tegelmuseum . U kunt terecht tot 31 augustus 2016.

De tentoonstelling is ingericht op de sfeervolle zolder van Het Oude Station, Stationserf 99, 3991 KX te Houten.

De openingstijden zijn dinsdag en zaterdag van 11 tot 15 uur en volgens afspraak.

Tel: 030-6379909 (tijdens de openingsuren op dinsdag en zaterdag)

‹ Terug naar het overzicht