Herbouw Domkerkschip

18 september 2015

Op donderdag 29 januari 2015 zal Peter Haars, één van de initiatiefnemers van dit grootse plan, ons enthousiast proberen te maken voor het project om het schip van de Domkerk in Utrecht te herbouwen.
De Stichting Voorbereiding Herbouw Schip Domkerk werkt onder de naam Project 2074 aan een ambitieus plan met een veelzijdige uitstraling: economisch en toeristisch, religieus en cultureel, duurzaam en educatief, historisch en toekomstgericht. Want de herbouw van het schip van de Domkerk verbindt meer dan kerk en toren.
De herbouw zal plaatsvinden op een historische bouwplaats met oude technieken, met menskracht en in een tempo dat aansluit bij het leven en bij de donaties van bewoners, bezoekers, bedrijven, instellingen en fondsen. Geen hectisch en luidruchtig ‘verboden oord’, maar juist een plek waar je de rust van een ander levensritme aantreft.
De voltooiing staat gepland in 2074, dat is 400 jaar na de instorting van het schip.

De lezing vindt plaats in:
141205 herbouw domschip tekening jandejonge2013Het Wapen Van Werkhoven, Herenstraat 31,  3985 RR, Werkhoven (tel: 0343-551573)

De zaal is open om 19.30 uur, de lezing begint om 20 uur.

Voor wie nu al wat meer wil weten over de achtergronden van dit plan, er is meer info te vinden op: www.project2074.nl

Peter Haars werkt vanaf 1975 bij de Gemeente Utrecht, afdeling stadsontwikkeling, bouwbeheer. Naast zijn ambtelijke taken is hij een gepassioneerde kunstkenner (met het focus op kerken kathedralen en alles wat daarmee samenhangt). Hij is o.a. actief geweest als voorzitter van het Kathedrale koor Utrecht, als secretaris
van de Utrechtse klokkenspel Vereniging en als voorzitter van het Klokkenfonds Stad Utrecht. Verder was hij o.a. initiatiefnemer van de sacramentstoren  in de Catharinakathedraal en van de reconstructie van de verdwenen geveltop van het pand Korte Nieuwstraat 4 in Utrecht. Voor al dit (vrijwilligers) werk is hij in 2004 beloond met de onderscheiding als ridder in de Orde van Oranje Nassau.

‹ Terug naar het overzicht