Kasteel Cammingha

11 augustus 2015

Middagexcursie op zaterdag 11 januari 2014

Kasteel Cammingha

Op 11 januari organiseerden we een middagexcursie naar Kasteel Cammingha.

Cammingha_trap_500px

Trappenhuis

Kasteel Cammingha in kort bestek: het huis heette oorspronkelijk De Beesde, maar kreeg de naam Cammingha toen het in bezit kwam van de familie Cammingha. De oorspronkelijke woontoren (rond 1395) vormt nog steeds de kern van het geheel. Het huidige uiterlijk is het resultaat van een tweetal uitbreidingen in de 18- en 19-de eeuw alsmede uitbreidingen en aanpassingen bij de restauratie van 1965/1966.

Bijzonder aan het kasteel Cammingha is, dat het in tegenstelling tot andere kastelen niet omgracht is en nog steeds op dezelfde plek ligt. En ook dat Cammingha niet is uitgegroeid tot buitenplaats.
Sinds 1720 in bezit van de familie Peek, die op de naastgelegen boerderij woont.

De grote excursie van 2013

de laatste grote excursie naar De Rijp, Broek op Langedijk en Schagen, van 23 april in 2013 (waarvan op de pagina Excursie De Rijp het verslag is te lezen), en een beschrijving van de kleine excursie naar Schoonhoven van 18 mei 2013.

‹ Terug naar het overzicht