Leven met de Lekdijk

20 februari 2014

De boerengemeenschap Tull en ’t Waal in de 17de en 18de eeuw
Leven Lekdijk_OM.inddTijdens zijn onderzoek naar het ontstaan van de polder Vuylcop en de ontginningen via het copesysteem, de aangrenzende polder Het Rietveld en de geschiedenis van de gemeente Schonauwen kwam hij terecht in het uitgebreide archief van het gerecht Tull en ’t Waal. Dit was de belangrijkste bron om samen met de gegevens uit de archieven van de Utrechtse notarissen en van de Staten van Utrecht te proberen het leven van de mensen in dit gerecht zo goed mogelijk in kaart te brengen.
Dat leverde een spannende zoektocht en een boeiend boek op.
De heer Thoomes zal ons in deze lezing meenemen op deze zoektocht en ons vertellen over de vele bijzondere en interessante zaken die hij daarbij op het spoor kwam.

Lezing 20 februari 2014

‹ Terug naar het overzicht