Waterloo in the picture

19 december 2013

Waterloo in the picture
Op donderdag 19 december 2013 verzorgt René van Duist een lezing over de beroemde slag bij Waterloo.

Napoleon op zijn paard in de beroemde slag bij waterloo

Napoleon op zijn paard in de beroemde slag bij waterloo

In 2015 is het 200 jaar geleden dat even ten zuiden van Brussel de slag bij Waterloo werd uitgevochten. De overwinning van de geallieerde legers onder leiding van Wellington en Blücher op de Fransen betekende het definitieve einde van de heerschappij van Napoleon. Het is misschien nog wat vroeg maar de Historische Kring acht de slag van zo’n groot belang dat vast begonnen wordt met de aanloop naar de herdenking.

Op  donderdag 19 december zal één van onze leden, René van Duist, een lezing geven over de veldtocht van 1815. Naast de veldslagen die op 16 en 18 juni plaats vonden, belicht René de voorgeschiedenis, de deelnemers, de uniformen, de wapens en de strategie en tactiek. Ook de omvangrijke nasleep van de slag en de legenden die zijn ontstaan over Waterloo komen uitgebreid aan de orde. René illustreert zijn verhaal niet alleen met slides maar ook met originele attributen en documenten, die u in de pauze kunt bekijken. De lezing vormt een mooie inleiding op de volgende grote excursie, want de excursiebus brengt de deelnemers volgend jaar naar Waterloo.

Napoleon op zijn paard in de beroemde slag bij Waterloo

René van Duist is van jongs af aan geïnteresseerd in geschiedenis. Met Napoleon, de eerste en tweede wereldoorlog als speciale belangstellingsterreinen.

Hij was een aantal jaren bestuurslid van Tussen Rijn en Lek en maakte, samen met Olof van Baarzel in mei 2010 een expositie over Werhoven  in de tweede wereldoorlog.
De lezing wordt gegeven in Het Wapen van Werkhoven.

Herenstraat 31, 3985 RR Werkhoven.
Aanvang 20 uur. Zaal open 19.30 uur

‹ Terug naar het overzicht