side bg

Historische Reeks, deel 16

Het boek vertelt over het driestadrechten­ project dat in 2015 en 2016 in de drie middeleeuwse rivierstadjes Rhenen, Wijk bij Duurstede en Vianen is uitgevoerd. Het bevat de teksten van de lezingen door Joost Cox, Kaj van Vliet en Huib Leeuwenberg op een symposium over stadrechten in het algemeen en die van Rhenen, Wijk bij Duurstede en Vianen in het bijzonder.

€7,50Bekijk

Historische Reeks, deel 15

In ‘Het buiten van Wijk’ doet Wim van Amerongen verslag van de grote veranderingen gedurende de laatste 100 jaar in het buitengebied van Wijk, Cothen en Langbroek. Belangrijke gebeurtenissen herleven aan de hand van gesprekken met de laatste ooggetuigen. Zo komt de oude stoomtram opnieuw tot leven. Ook wordt het leven van Gart van der Zand in en rond zijn afgebrande boerenherberg De Steenen Brug beschreven.

€ 19,95Bekijk

Historische Reeks, deel 14

In ‘De wederopbloei van Wijk’ doet Wim van Amerongen verslag van de immense verandering van Wijk bij Duurstede sinds de jaren zestig. Met vooral persoonlijke verhalen en veel unieke afbeeldingen slaagt hij erin de lezer een kleurrijk en boeiend beeld te schetsen van het stadje in deze bijzondere periode.

€ 19,95Bekijk
side bg